.
《نمازهای واجب و نیایش های روزانهی زرتشتیان کدام اوستاها هستند و در چه زمانی خوانده میشوند؟》
هوشیبام:
هوشیبام یک «گاه» نیست؛ بلکه بخشی از شبانه روز است که ۷۲ دقیقه قبل از طلوع خورشید و در «گاه اشهین» شروع شده و تا ۷۲ دقیقه بعد از برآمدن آفتاب و در «گاه هاون» پایان میابد. اگر شخصی بخواهد پیش از طلوع آفتاب «نیایش هوشیبام» را بخواند باید نماز «سروش باژ و کشتی بستن» و نیایشهای «هوشیبام و اشهین گاه» را به گاه اشهین بخواند و اگر بخواهد پس از پگاه و برآمدن آفتاب این نیایش را انجام دهد، باید به گاه «هاون» خوانده شود.
گاهان هاون،رفتون و اوزیرن:
در این گاهان پس از اوستای سروش باج و کُشتی، میتوان نیایش گاه مربوطِ به همراه «خورشید نیایش، مهرنیایش، اوستای دعا نام ستایش(برابر با اوستای ستایش یکتا خداوند در میان زرتشتیان ایران)، اوستای ویسپاهومَتا و اوستای چاردِاِسانُنَماسکار» را خواند.
«اَئیویسَروترم» گاه:
در این گاه نیز که نخستین گاه شب میباشد، پس از سروش باج و اوستای کشتی و گاه مربوط میتوان اوستاهای سروش یشت وادی(یادی) به همراه نیرنگ آن اوستا(سروش یشت وادی در خردهاوستای زرتشتیان ایران همان سروش یشت سر شب هست که حتما در این گاه باید خوانده شود.) و در پایان اوستای «دیوانو نَماسکار» را خواند.
«اُشَهِین» گاه:
در این گاه که پس از نیمه شب میباشد، توصیه میشود نمازها دو ساعت پس از آغاز گاه تلاوت شود که حدود ۳ پس از نیمه شب میباشد. نیایش های این گاه نیز چون گاه های پیشین با اوستای سروش باج و کشتی آغاز شده و پس از آن با اوستای گاه اُشَهِین ادامه میابد و سروش یشت هادخت به همراه نیرنگ آن؛ اوستای ستایش یکتا خداوند و اوستای دیوانو نَماسکار را میتوان خواند؛ پس از آن مابقی نیایش ها و یشتها، به جز سروش یشت سر شب را مطابق با شرایط و نیاز شخص، میتوان به درگاه اورمزد پاک تقدیم نمود.